Ķermeņa apmatojums I daļa – „Mati, t.i. galvas apmatojums”

Publicējis Lieliskais, , X
izskats

Tautā saka, ka vīrietim esot jābūt tikai nedaudz glītākam par mērkaķi. Par laimi mēs dzīvojam gadsimtā, kur sieviete novērtē koptu vīrieti. Viena no šāda – kopta vīrieša pazīmē ir sakārtots ķermeņa apmatojums. Piekritīšu arī tiem, kuri jau ceļas kājās, lai bļautu, ka vīrietim ir jābūt spalvainam.

Īsts – heteroseksuāls vīrietis ir spalvains, pie nosacījuma, ka apmatojums ir pareizajās vietās un attiecīgi kopts. Te jāsaprot, ka mati tomēr ir atavisms1 un mūsdienās tiem ir tīri dekoratīva nozīme. Kā tādus tos arī jāuztver.

Galvas apmatojums, protams, ir pirmais, par kuru jārunā. Vīrieša frizūru no visiem matiem ierauga pirmo. …protams, ja neesi pa pliko iegājis dušās pie ziņkārīgām meičām. Tie ir svarīga pirmā iespaida sastāvdaļa. Pēc vīrieša galvas dabīgā dekora sieviete spriež par to īpašnieku.

Matiem jābūt tīriem

Pirmkārt, matiem jābūt tīriem, to nevar uzsvērt par daudz. Tu vari braukt ar jaunu Leksusu, bet, ja tev būs „speķaini” mati, tu sievietēm izraisīsi tikai riebumu. Lielākajai daļai tas ir pašsaprotami, tomēr aizvien nākas redzēt džekus ar izspūrušiem un netīriem matiem. Tas ir jo sevišķi aktuāli ziemas sezonā, kad mati zem cepures kļūst netīri daudz ātrāk.

Īsus, normālus matus jāmazgā vismaz reizi trijās dienās. Garus matus – katru otro dienu. Sportojot vai pie citām, sviedrus dzenošām aktivitātēm – katru dienu.

Matu mazgāšanas līdzekļi

Matu mazgāšanai izvēlies sev piemērotu šampūnu. Te universāla ieteikuma nav. Piemeklē ražotāju, pēc kura tava galvas āda jūtas labi un mati ir veselīgi. Matiem, kuri ātri kļūst taukaini, izvelies šampūna tipu taukainiem matiem. Matiem, kuri ir sausi un paņemot rokā šķiet kā salmi vai mačalka, izvēlies šampūnu sausiem matiem.

Kondicionieris ļauj uzlabot matu kvalitāti par pakāpi. Ar to iespējams apkarot lūšanu un citus trūkumus, tomēr to iesaku lietot arī veselīgu matu īpašniekiem. Ar kondicionieri mati izskatās spīdīgi veselīgi, zīdaini smagi un ir patīkami pieskaroties.
Sievietēm ļoti patīk izlaist pirkstus caur bieziem un spēcīgiem matiem.

12Nākamā lapaspuse